BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 16, 2011

Tuesday, October 25, 2011

rinduuuu


sengaja sy biarkan blog ini usang tanpa sebarang coretan..
menunjukkan sy terlalu sibuk dgn urusan harian yg semakin lame semakin byk..
terlalu rindu diri ini dengan suasana belajar...terlalu byk kenangan yg xdpt dilupakan...=)

Friday, October 29, 2010

DOA SOLAT SUNAT DHUHA


YA ALLAH......

"bahawasanya waktu dhuha itu waktu dhuhamu, kecantikan itu kecantikanmu, keindahan itu keindahanmu, kekuatan itu kekuatanmu, kekuasaan itu kekuasaanmu dan pelindungan itu pelindunganmu...

YA ALLAH.....

Jika rezkiku masih diatas langit, turunkanlah dan jika didalam bumu, keluarkanlah, jika sukar mudahkanlah,jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah.berkat waktu dhuha, keagungan, keindahan, kekuatan dan kekuasaanMU, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba Mu yang soleh....AMINNNNN..

Sunday, April 25, 2010

mari kte ketawe same2..hihihi

ceritenyer bermula disini.....

ada seorang cikgu perempuan yg mengajar B.Inggeris utk thn satu. dia tlh bg assigmnt kat anak2 murid cari 3 perkataan bhs Inggeris dan kemukakan pd hr isnin nnti. ada seorang ank murid cikgu itu pun berjln balik ke rumah.dalam prjalanan balik, dia ternmpak sepasang suami isteri keluar dari kereta dan menjerit antara satu sama lain. kemudian dia mendengar lelaki itu menyergah "shut up you!!"..sampai dirumah dia bertnye pd bapanya, "shut up you" tu b.inggeris ker?" bapa dia berkate, "iye"dapat dah satu perkataan pkir bdak itu..selepas mandi n makan, dia tgok tv cite superman..semasa superman hendak terbang dia menyebut "superman"..badak itu bertanya lagi kpd bapanya, "superman b.inggeris jg ke??" bapa nya mengiyakan..'dua perkataan dah, pkir bdak itu..pada keesokan harinya bdak itu pergi keperpustakaan..disana dia ternampak seorg lelaki dan perempuan sedang berebut buku. perempuan itu berkata "ladies first". bdak itu balik ke rumah dan bertanya lagi kepada bapanye dan bapa dia berkata itu pun b.inggeris.

"ah lega, aku dah dapat cri 3 perkataan b. inggeris"
hari isnin dia ke sekolah, cikgu tnya badak itu tentang perkataan baru.
cikgu: "ok boy, did you get the words?
budak: "yes, teacher"
cikgu:"good, what is your first word?"
budak:"shut up you"
cikgu: " what did you say?are you mad?who do you think you think you are?
budak:"superman !!!
cikgu:"bloody fool!!get out from this class!!
budak: ladies First!!
thank you..

Monday, March 15, 2010

RENUNGAN BERSAMA....

BERKURANGNYA IMAN KERANA MAKSIAT, DAN TERLEPASNYA KETIKA MELAKUKAN MAKSIAT Abu Hurairah r.a. berkata: Nabi saw. bersabda: Tidak akan berzina seorang pelacur di waktu berzina jika ia sedang beriman. Dan tidak akan minum khamr di waktu minum jika ia sedang beriman. Dan tidak akan mencuri di waktu mencuri jika ia sedang beriman. (Bukhari, Muslim).

Tanda Orang Bijaksana Ialah Hatinya Selalu Berniat Suci; Lidahnya Selalu Basah Dengan Zikrullah; Matanya Menangis Kerana Penyesalan (Terhadap Dosa); Sabar Terhadap Perkara Yang Dihadapi Dan Mengutamakan Akhirat Berbanding Dunia.

" Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. Perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dgn baik berlandaskan kenyataan" " Hidup adalah gabungan antara bahagia dan derita. Ia adalah menguji keteguhan iman seseorang. Malangnya bagi mereka yg hanya mengikut kehendak hati tidak sanggup menerima penderitaan.